Skip to content

Home

 

KENNEL AOLEON’S

Schotse terriers & Ruwhaar dwerg teckels

Welkom op de website van kennel Aoleon’s. Wij zijn Marian en Geert Sanders en wonen in het mooie en gezellige Brabantse land nabij de bossen, met veel ruimte voor onze honden.

Wij houden en fokken al meer dan 25 jaar met veel plezier en liefde het ras “de schotse terriër”. De schotse terrier is een van de oudste terriërrassen. De schot werd gebruikt in de Hooglanden van Schotland voor de jacht op das, vos en andere kleine dieren. Een schot is een stoere en onverschrokken hond, geen allemans vriend maar is onvoorwaardelijk trouw aan zijn baas. Ze zijn echter gevoelig voor een vermanend woord en weten heel goed wanneer ze stout zijn geweest. Een schot past zich heel goed aan zijn huis aan en zal niet snel klagen. De schot komt voor in de tinten zwart, gestroomd en tarwekleurig.

Naast dit geweldige schottenras heeft de ruwharige dwergteckel een aantal jaar geleden ook zijn intreden  gedaan in onze roedel en in ons gezin. Teckels zijn van nature jachthonden en worden gebruikt voor de jacht op vossen en dassen (vandaar de naam Dashond). Zowel voor wild boven alsmede onder de grond wordt de teckel gebruikt voor de jacht, wat betekent dat dit een hond is met een groot uithoudingsvermogen en een hele eigen wil en karakter. De teckel is klein maar fijn, slim, intelligent en zeer vindingrijk en erg aanhankelijk naar zijn baas. Ze zijn heel alert, moedig maar willen ook graag haantje de voorste zijn. Teckels zijn in staat om hetgeen er speelt bij de baas “te begrijpen” en hierdoor heeft dit ras, net als de schot, een heel bewust contact met mensen. Ze hebben veel humor, zijn vrolijk, maar kunnen ook snel beledigd zijn. Teckels komen voor in drie verschillende maten en haarvariëteiten, waardoor er in totaal 9 soorten bestaan. Wij hebben gekozen voor de variëteit “ruwhaar” in de maat “dwerg”.

De teckels houden in ons huis onze schotten in beweging waardoor het vaak een vrolijke en gezellige boel wordt. Omdat zowel de schot als de teckel jachthonden zijn en de karakters allebei dezelfde trekjes vertonen, vullen deze rassen elkaar bijzonder goed aan.

Wij zijn clubfokker van zowel de Schotsche Terrier Club Nederland als van de Nederlandse Teckelclub. Dit houdt in dat wij ons houden aan de fokreglementen en verplichte test op ziektes (bij de teckels een (voorlopige) vrijverklaring van PRA, Cataract en en Distichiasis).

Maar bovenal vinden wij een hond met een goed karakter heel belangrijk. Onze honden worden daarom goed gesocialiseerd met de andere huisdieren, kinderen, diverse situaties en gaan mee op bezoek naar diverse gelegenheden, zodat ze de allerbeste start maken als ze naar een nieuw baasje en huisje gaan. Onze pups worden volgens de regels van de clubs verkocht met een contract, stamboom, DNA-onderzoeksprofiel van beide ouderdieren, een Europees paspoort, gechipt, meerdere keren ontwormd en één keer geënt. Daarnaast krijgen ze hoog volwaardige voeding mee voor de eerste tijd.

Beide rassen zijn trimhonden, wat betekent dat ze afhankelijk van de haarstructuur, tussen de 3 en 5 maanden moeten worden geplukt. Hiervoor kunt u bij ons ook terecht in onze trimsalon “De Hondenkapper”. Wij trimmen al meer dan 20 jaar diverse rassen, met als rasspecialisatie de schot en de teckel.

We wensen u veel plezier met het bekijken van onze website.

U kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Zoals we graag zeggen: “Eenmaal een teckel en een schot, nooit meer wat anders dan een teckel en een schot!”

Geert en Marian Sanders